Wezepsche heide


foto: Alida Bosman
foto: Alida Bosma

Dicht bij mijn huis is een mooi paars kleed te zien. In het waterwingebied bij Wezep is het op dit moment een komen en gaan van wandelaars en fietsers die genieten van de bloeiende hei. De bijen, die huizen in de door de bijenvereniging neergezette kasten, zorgen voor veel beweging boven de velden. Het gezoem van deze ijverige insecten zorgt voor een zachte fluistering over het paarse tapijt.  Het is een prachtig gezicht. Sinds kort ligt in het waterwingebied een mooi fietspad.

Her en der zijn stevige bankjes neergezet waar u, moe van het wandelen of fietsen, lekker op  kunt uitrusten. De grote grasvlakte wordt begraasd door een kudde schapen en een aantal koeien, die speciaal gefokt zijn om het taaie gras weg te eten. Het terrein verandert zo weer in een heidelandschap.

Het waterwingebied is de achtertuin van Wezep en is zeker de moeite waard om eens heen te gaan.

Klik hier voor een fotoreportage van Alida Bosma.

3 gedachten over “Wezepsche heide”

  1. Wat een prachtige foto’s!! En wat een opvallend (rode) kleur hebben de daken van de bijenkasten. Ik las ergens dat rood nu juist niet zo’n goede kleur was.

    1. De eigenaar van die kasten met rode daken heeft ze al jaren en de bijen hebben geen hinder van die rode kleur. Ze vinden gewoon de kast terug ondanks dat ze rood niet zouden kunnen zien.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: