Kunstmatige inseminatie in Havixbeck bij Münster


Voor de liefhebbers:

Op maandag 2 en dinsdag 3 juni 2014 kunt u koninginnen laten insemineren op de bijenstand van Werner Gerdes.
Adres: Walingen 42, 48329 Havixbeck.

Havixbeck ligt vlak bij Münster.

De inseminatie wordt uitgevoerd door Mevrouw Winkler.

Inlichtingen en aanmelden tot 1 mei 2014 bij de voorzitter van NRW Buckfast-Imker, Hans Vennes.
Eschstrasse 47
48712 Gescher
E-mail: joh.vennes@gmx.de

Darren worden geleverd door dochters van B1003(GBe)

B1003 (GBe) = itq .11-B305 (FF) hbff B58(FF)= .09 B187(FF) hbff Bmix09(FF)
B305(FF).09

 

En hieronder de pedigree van B58(FF)

B58(FF).07

Deze koningin (B1003(GBe) is door Gerard Boswinkel van Klaus Fehrenbach gekocht. Deze koningin heeft één jaar in een produktievolk op de imkerij van Klaus Fehrenbach dienst gedaan en is dus een geteste geïmporteerde koningin (itq). De koningin behoort tot de B1003 lijn van Fehrenbach.  Zoals in de pedigree te zien is is deze lijn al vanaf het begin van de tachtiger jaren op de imkerij van Fehrenbach. Koninginnen in deze lijn zijn steeds door darrren van andere Buckfastlijnen bevrucht.

Nu iets over deze koningin: Ze bouwt mooie volken op die zeer rustig op de raat zitten. De bijen steken niet en het volk heeft tamelijk veel zomerhoning gehaald. Wat opvalt is dat deze bijen zich in het voorjaar niet door het weer laten verrassen. Zij wachten met broeden tot de weersomstandigheden goed genoeg zijn. De bijen behoren tot de iets donkerder gekleurde Buckfastlijnen. De zwermtraagheid is goed. Er zijn het afgelopen jaar geen moerdoppen gezien.

Deze lijn kan worden gebruikt om nieuwe Buckfastlijnen te stabiliseren en, omdat er op bevruchtingsstations bijna niet met Fehrenbach lijnen wordt gewerkt, om oude Buckfastlijnen te vitaliseren.

Gerard Boswinkel

%d bloggers liken dit: