Nieuws van Buckfast Teeltgroep “De Hoven”


Termijnen 2015:
De periode dat het bevruchtingsstation in 2015 is geopend is bekend. De data vindt u hier.
U vindt daar ook de gegevens van de opgestelde darrenlijn.
Vanaf vandaag kunt u plaats reserveren op het bevruchtingsstation. Geef bij aanmelding de gewenste termijn en het aantal bevruchtingskastjes op. Opgave kan bij de leden van de groep of via ons contactformulier.

Teeltmateriaal:
Door de toenemende vraag naar koninginnen is het voor ons ondoenlijk om P-moeren, F1-moeren, darrenvolken 2016 te telen én selectie toe te passen. Wij waarderen het als u zelf uw koninginnen gaat telen. U neemt ons daarbij veel werk uit handen en het is leuk om te doen. Daarbij staan wij u bij met raad en daad. Larven van geselecteerde volken zijn, op afspraak, verkrijgbaar bij de leden van de groep. Adressen vindt u hier.

Om uw vaardigheden betreffende de koninginnenteelt te vergroten raden wij u aan een cursus koninginnenteelt te volgen. Goede cursussen worden overal in het land gegeven. Als ondersteuning kunt u mijn boek gebruiken. Hier verkrijgbaar.

Volkjes:
Volkjes worden, indien voorradig, pas in september verkocht. Het voordeel daarvan is dat er dan al een zekere selectie heeft plaats gevonden en het maakt het invoeren in een ander volk makkelijker en zekerder.

%d bloggers liken dit: