Mijten bestrijden met kleurenresonantie


opstelling KleurenresonantieDit is een methode die zijn oorsprong heeft in Nieuw Zeeland en toegepast wordt om diverse ziekten te bestrijden. Het is ook mogelijk om met deze methode de varroamijt te bestrijden. In september jongstleden is deze methode toegepast bij een imker bij mij in de buurt met verbluffende resultaten. De methode is gebaseerd op een elektromagnetisch veld dat gemanipuleerd wordt met behulp van resonantie -patronen. De selektiviteit om een bepaald organisme uit te schakelen, in dit geval de varroamijt, is ongekend groot. Het elektromagnetisch veld wordt met behulp van twee polen en een veilige spanning opgewekt.

Het lijkt een beetje hocus pocus maar nadat het veld werd opgewekt op 26 september en drie dagen bleef gehandhaafd vielen de dagen daarna de mijten. Kasten 5, 11 en 19 waren eerder al met zuur behandeld en zoals te zien is in deze grafiek vielen daar maar weinig mijten. De dagelijkse tellingen op de varroaladen gaven aan dat er per dag bij elke kast ruim 100 mijten vielen. Onder in de groene grafiek zijn de totaal op de bijenstand gevallen mijten per dag weergegeven (gem. 500/dag) Zelfs witte mijten werden aangetroffen. Een imker die het een jaar daarvoor ook al had laten toepassen meldde dat hij uitzonderlijk vitale volken had na de winter.

Voor de belangstellenden is hier de folder van Elmagon Kleurenresonantie

Mijns inziens had deze behandeling, om optimale winterbijen te krijgen, eigenlijk in de tweede helft van juli moeten worden uitgevoerd. Hier nog een plaatje van de praktijkopstelling
praktijkopstelling

Eén gedachte over “Mijten bestrijden met kleurenresonantie”

  1. Hallo Henk,
    Ik heb deze herfst ook een behandeling laten uitvoeren maar de resultaten vielen tegen.
    Na de winterbehandeling zal blijken wat er nog valt.
    Naar mijn mening is de techniek is nog niet bedrijfsklaar, helaas.

    Vriendelijke groet Wiely

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: