Metselbijen en een bijenhotel


IMG_20160125_122116Een tijdje geleden deed ik mee aan een prijsvraag van debijen.nl waarbij je op een foto van een goed met bijen bezet raam de koningin moest zoeken. Ik heb de koningin aangewezen en verstuurd. Een hele tijd hoorde ik niets maar op 11 januari kreeg ik bericht dat ik de hoofdprijs had gewonnen bestaande uit een bijenhotel plus 20 cocons metselbijen. Inmiddels heb ik mijn prijs ontvangen. De cocons zaten in het hartvormige doosje op de foto. Deze cocons moet je voorzichtig in een bijgeleverd kartonnen doosje doen en in de koelkast bij 2 – 4 graden bewaren.

Ongeveer 2 weken voor de bloei van bijvoorbeeld het fruit plaats je het doosje met cocons bij of tegen het bijenhotel waarna de metselbijen uitlopen en de fruitbloesem gaan bestuiven. De metselbijen zoeken nestgelegenheid en zullen zich in het hotel vestigen om nageslacht te krijgen die het volgend jaar weer tevoorschijn komen. Het lijkt me een leuke aanvulling bij het imkeren met honingbijen. Misschien ook een leuk idee voor mensen met een bijenhotel om een aantal cocons te kopen bij debijen.nl om hun hotel sneller te bevolken.

Advertenties

One thought on “Metselbijen en een bijenhotel”

  1. Heel leuk idee Henk. Dankjewel. Wat leuk dat je de prijs hebt gewonnen. Groet Greet

    Op maandag 25 januari 2016 heeft Imker weetjes het volgende geschreven:

    > Henk Rostohar posted: “Een tijdje geleden deed ik mee aan een prijsvraag > van debijen.nl waarbij je op een foto van een goed met bijen bezet raam > de koningin moest zoeken. Ik heb de koningin aangewezen en verstuurd. Een > hele tijd hoorde ik niets maar op 11 januari kreeg ik beric” >

Reacties zijn gesloten.