Controle van de koninginnendoppen


Vanmorgen de verzamelbroedaflegger met gesloten doppen gecontroleerd. 5,5 dagen geleden 29 larfjes in de cups gedaan en vanmorgen waren er 26 gesloten doppen. Deze zijn nu verdeeld over de broedstoof, een honingkamer boven een sterk volk en deze verzamelbroedaflegger.
Het resultaat is een samenspel van factoren. Ten eerste een broedaflegger met heel veel jonge bijen. Na het doppen breken nog 5 ramen jonge bijen voor het vlieggat uitgeschud.
Larven uit een willekeurig volk. Volgende dag alle larven verwijderd en de gelei verdeeld over alle dopjes die niet aangenomen waren. Dan weer larven maar dan van de Pmoer.
Deze larven kwamen uit de gelei en werden in de gelei gelegd met als gevolg een geweldige aanname.
De plastic dopjes werden door de bijen helemaal volgestuwd met gelei. Er is nog heel veel gelei over in de doppen. Klik op de foto om het te zien.

2 gedachten over “Controle van de koninginnendoppen”

  1. Henk, heb je aan beide kanten een rooster er om heen zitten en zo ja waarom want ze zitten toch in een broedaflegger?

    1. Er zit slechts aan één kant een vast rooster. Het losse rooster wordt niet gebruikt. Met één rooster heb je minder kans op raatbouw tussen de doppen.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: