Waarschuwing bij koninginnenteelt in een moerloos volk


Iedereen weet dat koninginnen telen heel erg goed gaat in een hopeloos moerloos volk. Toch kunnen er complicaties optreden zoals wij laatst merkten.
We hadden de aangeblazen doppen in het moerloze volk geplaatst en gingen er van uit dat de doppen wel tot dag 10 in het volk konden blijven.
Op dag 10 bleek echter dat alle doppen waren afgebeten. Bij nader onderzoek bleek dat er een jonge koningin zich had vervlogen en in het moerloze volk terecht kwam waar zij door de bijen direct aangenomen werd.
Dus: Bij telen in een hopeloos moerloos volk altijd een moerrooster tussen bodem en onderste broedkamer of voor het vlieggat plaatsen!!
Als je besluit aan het eind van de teeltsessie een jonge onbevruchte koningin uit te laten lopen in dat volk, vergeet dan niet het rooster weg te halen anders kan ze niet op bruidsvlucht gaan.

5 gedachten over “Waarschuwing bij koninginnenteelt in een moerloos volk”

  1. Hoi Henk goede tip, maar vergeet niet het rooster weg te halen zodra de moer is uitgelopen, anders zit je straks met een onbevruchte moer. Maar dat zal voor de profs duidelijk zijn, groeten Ger

  2. beter is het om het moerrooster voor het vlieggat te plaatsen.
    het rooster blijft beter in het zicht en je loopt geen kans dat er in de onderbak doppen worden aangezet of (zoals gezegd) er een vreemde moer komt binnenvliegen.
    groeten Bert-Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: