Buckfastkoninginnen


 

Bestellingen via mail: h.g.rostohar@gmail.com of tel. 06 30416243

Koninginnen worden niet per post verzonden.

 

Advertenties

2 gedachten over “Buckfastkoninginnen”

  1. In de verschillende methoden van koninginnenkweek die uitgelegd worden heb ik de volgende (die mij het eenvoudigst lijkt) niet gezien: Maak een kleine (3-raams) kunstzwerm met een raam met daarop eitjes zowel als gesloten broed, en een raam met voer. Het derde raam kan gebruikt worden voor stuifmeel of wat de betreffende imker verder voor eisen stelt. Zorg dat dit volkje sterk genoeg is om zelfstandig te overleven. De bijen zullen nu vanzelf redcellen gaan opzetten. Het is bekend dat van inferieuriteit van ‘redcel-koninginnen’ geen sprake is, er zal zich na verloop van tijd dus een nieuwe en volwaardige koningin aandienen. Het complete volkje kan gebruikt worden om te verenigen, of zelfs weer een volledig volkje van te kweken.
    Zwermen (ook kunstzwermen) hebben als eigenschap dat de koninginnen ware batterij-kippen zijn als het om verruiming van het broednest gaat, vooral de eerste maand van hun productief leven. Deze methode geeft wat mij betreft de minste rompslomp, stress (zowel voor bij als voor imker) en voor zover ik weet de beste trefzekerheid. Ik heb nog nooit meegemaakt dat hier geen nieuwe koninginnen werden ontwikkeld.

    1. Dit noemen we een broedaflegger. Het maken van een broedaflegger wordt onderwezen op de diverse cursussen die worden gegeven en mag dus als bekend worden gesteld. Deze website probeert echter zaken te belichten die minder bekend zijn zodat we er allemaal iets van kunnen leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s