Voordelige imkermaterialen


In de loop van de tijd heb ik  al heel wat imkermaterialen gekocht. Het is me opgevallen dat er door de imkershops sterk uiteenlopende prijzen voor hetzelfde artikel worden gevraagd. Sinds het internet er is blijkt dat dezelfde artikelen in het buitenland veel goedkoper kunnen zijn dan in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld naar de imkershops in België en Duitsland gaan en deze bezoeken maar een andere mogelijkheid is kopen via internet. Ik heb daar zelf goede ervaringen mee. Ook met andere soorten artikelen. Heel vaak geniet je met een aankoop via internet kopersbescherming als je met Paypal of creditkaart betaalt. Vanuit Europa worden vaak forse verzendkosten berekend maar vanuit China zijn bijna alle verzendingen gratis terwijl bovendien de prijzen voor de artikelen zeer laag zijn. Mocht er een probleem zijn dan storten ze direct je geld weer terug.

Voor honingslingersrefraktometers en andere imkermaterialen kun je goed terecht bij ebay.de. Voordeel is dat je niets te maken hebt met invoerrechten. Nadeel is dat je soms met forse verzendkosten hebt te maken. Levertijd slechts enkele dagen.

Dan hebben we nog AliExpress in China. Daar kun je bijvoorbeeld heel goed en goedkoop aan materiaal voor de koninginnenteelt komen. Waarom in Nederland voor een chinese larfnaald 4 of 5 euro betalen terwijl je er in China 20 voor dat bedrag kunt kopen. Of 9 euro voor 10 uitloopkooien met doppenhouder en grondplaat als je er in China voor datzelfde bedrag 30 hebt. Nadeel is echter de lange levertijd. Dan komt er nog bij dat aankoopbedragen boven 22 euro in Nederland met BTW worden belast plus dat er een factuur bijkomt van Post.nl voor inklaringskosten. Maar wat let je om om de 2 dagen een bestelling van 20 euro te doen. Kijk hier maar eens naar het aanbod.

Voor de volledigheid een tabel over invoerrechten en BTW bij grotere bestellingen.

De goederen
komen uit
een:
Waarde van de
zending
(exclusief
verzekerings-
en
vervoerskosten)
Belastingen bij invoer
EU-land Onbeperkt U betaalt alleen btw (omzetbelasting) aan de ondernemer van wie u de goederen ontvangt, niet aan de Nederlandse Douane
Voor alcoholhoudende producten betaalt u accijns
niet-EU-land Tot en met € 22 Geen invoerrechten***
Geen btw (omzetbelasting)
niet-EU-land Van meer dan € 22
tot en met € 150
Geen invoerrechten***
Wel btw (omzetbelasting)
niet-EU-land Meer dan € 150 Wel invoerrechten***
Wel btw (omzetbelasting)

Als u belastingen moet betalen ontvangt u ook een factuur inklaringskosten van de verzenddienst zoals Post.nl. Kosten rond de 14 euro.
*** Met invoerrechten bedoelen we in dit lijstje ook: andere heffingen bij invoer, zoals antidumpheffing, landbouwheffing, enzovoorts.
Voor alcoholhoudende dranken, parfum en toiletwater moet u accijns betalen.

%d bloggers liken dit: